Off page seo eli ulkoinen hakukoneoptimointi tarkoittaa kirjaimellisesti sellaista hakukoneoptimointia, joka tapahtuu sivustosi ulkopuolella.

Sivuston ulkoinen hakukoneoptimointi onkin juuri se osa-alue, jossa monet laadukkaat ja loistavasti menestyvät nettisivut on tuhottu, ja pilattu.

Ulkoinen hakukoneoptimointi ei tule kuitenkaan kysymykseen enne, kuin sivuston sisäinen hakukoneoptimointi, eli on page seo on kunnossa.

Suosittelemmekin lukemaan tämän artikkelin, ennen kuin teet mitään asioita sivustosi ulkopuolisen optimoinnin parantamiseksi.

Off page seo – Yleisimmät virheet

Sivuston ulkopuolisessa optimoinnissa on mahdollista tuhota koko sivuston luotettavuus hakukoneiden silmissä pitkäksi aikaa.

Yleisin virhe on se, että olet lukenut jostain, että ’’mitä enemmän backlinkkejä sitä paremmat sijoitukset hakukoneissa’’. Tämän informaation pohjalta päätä ostaa edullisesti esimerkiksi 500 mukamas korkealuokkaista backlinkkiä vaikkapa fiverristä.

Tämän kaltaiset off page seo palvelut tarjoavat sinulle pelkästään harmaita hiuksia pitkässä juoksussa, sillä google ei vihaa mitään muuta niin paljon, kuin ostettuja backlinkkejä.

Tämähän on hieman hankala tilanne siinä mielessä, että sivustosi kuitenkin yleensä tarvitsee joitain backlinkkejä sijoittuakseen googlessa top10 tuloksiin.

Siksi esimerkiksi me olemme täällä tarjoamassa palveluja, jotka noudattavat 100% googlen sääntöjä sekä palvelee tämän hetkisiä algoritmeja hakukoneissa.
Pidä siis mielessäsi backlinkkien kanssa, että laatu ennen määrää.

ÄLÄ osta tällaisia backlinkkejä

Vaikka sinusta kuulostaisi todella hyvältä idealta se, että joku lupaa sinulle verkkosivustosi Domain authorityn kasvavan räjähdysmäisesti, niin kun olemme rehellisiä, siitä ei ole mitään hyötyä.

Domain Auhority on kyllä merkityksellinen mittari, mutta mikäli sitä on nostatettu ’’mustahattu strategioilla’’, niin loppujen lopuksi sinulle jää käteen nettisivu, jonka domain authority on kyllä yli 30, mutta hakukoneet eivät lähetä liikennettä sivustollesi.

Nyrkkisääntö backlinkkeihin

Paras nyrkkisääntö backlinkkien osalta on se, että mikäli ostat backlinkkejä osta niitä VAIN Suomenkielisiltä sivustoilta.

Suuri osa netissä myytävistä linkeistä rakennetaan englannin, tai muun kieliselle sivustolle.

Usein siis englannin tai muunkielinen nettisivu linkittää suomenkielisillä sanalla sinun nettisivullesi – Todella luonnollista ja järkeenkäyvää, eikö??

Laadukkaat backlinkit

Laadukkaat ja luonnolliset backlinkit auttavat nettisivuasi näkymään hakukoneissa korkeammalla, ja ovatkin avainasemassa, kun havitellaan korkeita sijoja googlessa.

Laadukas backlinkki on sellainen, joka rakennetaan suomenkieliselle nettisivulle, jonka sivuja sekä artikkeleita on indexoitu googleen, ja joka saa googlesta liikennettä.

Mitä enemmän liikennettä linkittävällä sivustolla on – sitä laadukkaampi linkki yleensä on.

Kaikista paras backlinkki, jonka voit saada sivustollesi tulee saman alan nettisivulta, joka täyttää edellä mainitut kriteerit.

Muut off page seo toimenpiteet

Backlinkit ovat ehdottomasti isoimmassa roolissa ulkoista hakukoneoptimointia, mutta teroitankin vielä, että vuonna 2023 et välttämättä tarvitse juurikaan linkkejä saadaksesi liikennettä googlesta, jos sivustosi sisältö on täydellisesti suunniteltu ja toteutettu.

Off page seoon vaikuttaa kuitenkin myös hieman muut tekijät, kuin linkit, jotka kannattaa ottaa haltuun.

Liikenne verkkosivuille

Kun ajat liikennettä verkkosivustollesi aktiivisesti esimerkiksi maksettujen mainosten kautta, niin tällä voi olla vaikutusta hakukonenäkyvyyteesi.

Tästä asiasta liikkuu paljon tietoa suuntaan ja toiseen, mutta vuoden 2023 aikana olemme tehneet testin kolmella eri nettisivustolla – ja tulokset ovat olleet yksipuolisia. Nettisivuille ajettu maksettu laadukas liikenne nostaa nettisivuasi myös hakukoneissa, sekä tuo lisää hakusanoja top 100 tuloksiin.

Mikäli yrityksesi toimii suomessa ja tarjoaa paikallisia palveluja, niin suosittelemme google ads palveluja bannerimainonnan puolella.

Sosiaalisen median vaikutus seo optimointiin

Sosiaalinen media on yksi parhaista markkinointialustoista nykypäivänä, ja sen hyödyntämättä jättäminen on tyhmää, etenkin paikallisille toimijoille.

Olemme varmasti huono esimerkki tästä, sillä emme itse käytä somea mihinkään – Sillä olemmehan seo optimointi ammattilaisia, ja saamme tarvittavan määrän asiakkaita hakukoneista 0€ markkinointibudjetilla.

Sosiaalista mediaa kuitenkin kannattaa hyödyntää vähintään yritysprofiilin luomisella ja ahkeralla päivittämisellä.

Lisäksi somen maksetut mainokset tuovat sivustolle kävijöitä, mutta some mainokset ovat huonommin kohdennettavissa, kuin esim google mainokset.

(Tiesitkö, että voit valita google adsista esimerkiksi kohderyhmän ’’Kellon ostoaikeissa oleva mies 25-35v) – Voit olla siis varma, että kohdennettua yleisöä on tarjolla.

Somesta ajettu liikenne voi siis nostaa hakukonenäkyvyyttäsi samalla tavalla, kuin muukin maksettu liikenne, joten sitä on syytä suosia.

Off page seo palvelut meiltä

Mikäli olet varma, että nettisivusi muu seo optimointi on täydellinen, niin todennäköisesti tarvitset off page seo palveluita sijoittuaksesi vielä korkeammalle.

Mikäli olet kuitenkin epävarma sivustosi nykytilasta, ja voisiko sille tehdä muuta ennen backlinkkejä tutustu seo konsultti palveluumme, jonka pohjalta saat täydellisen tiedon sivustosi nykytilasta.

Pystymme tarjoamaan laadukkaita ja tehokkaita backlinkkejä käytännössä joka tyyliselle nettisivustolle.

Yleisimmät asiakkaamme toimivat seuraavilla aloilla:

  • Matkailu
  • Paikallisyritykset
  • Kryptovaluutat
  • Rahoitus ja lainat
  • Nettikasinot
  • muut online palvelut

Palvelemme eri kokoisia yrityksiä viikoittain off page seo:n tiimoilta Suomesta, Euroopasta ja muualta maailmasta.

Mikäli tarvitset asiantuntija neuvoja nettisivun ulkoiseen hakukoneoptimointiin, niin voit olla yhteydessä meihin.

Tarjoamme yksittäisiä linkkejä, tai jatkuvaa yhteistyötä nettisivusi hakukonevastaavana.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!